maandag 30 januari 2012

NoPoint – Café Havenzicht in Oud-Beijerland - 28 januari 2012


Een thuis wedstrijd voor Boudewijn, al loopt hij de plaatselijke horeca hier niet plat. Maar voor ons allen geen onbekende plek. Vorig jaar stonden we hier ook op een even klein podium als nu. Dit keer hebben we de lampjes wat verder weg gebonden. Vorig jaar hadden we hier een collectieve schedelbasis fractuur aan overgehouden en waren we ernstig in het stuiteren beperkt.
Havenzicht is, wat de naam doet vermoeden, een donkerbruin café aan het jachthaventje en wordt overduidelijk bezocht door een oud(er) publiek. We zaten als bandleden allemaal ver onder het gemiddelde en dat doet vermoeden dat ons genre hier niet zal worden geapprecieerd. Maar niets is minder waar. De energie en muzieksmaak zou een voorbeeld voor de hedendaagse skihutherrie minnende 20-ers moeten zijn. In de loop van de avond daalde het gemiddelde overigens nog wel. Vorig jaar braken Boudewijn en ik de ene snaar na de ander, waardoor we zelfs noodgedwongen de set moesten stil leggen wat een hoop hilariteit bij het publiek tot gevolg had. Dat zegt al genoeg over de sfeer hier. Dit keer verloor Stefan al meteen in de intro-roffel van Call Me een drumstok, terwijl Boudewijn zijn Strat al met een gebroken snaar uit de koffer had geplukt. Dat geeft moed voor deze editie. Boudewijn sloot uiteindelijk af met 4 gebroken snaren. Leuk dat hij per ongelijk mijn foute setje Heavy Bottoms erop had gezet. Leuk he, die dikke snaren J. Stefan wist met de Play List, met 15 andere nummers dan de vorige keer, drie gevarieerde sets neer te zetten. Waarvan Pinball Wizard en Dream On weer de 2 toppers waren. Leuk dat er vanavond weer bekenden in het publiek stonden. Gelukkig was de sfeer, met een volle kroeg, een stuk aantrekkelijker dan de laatste keer dat onze Portugaalse fans/vrienden naar ons kwamen kijken. De komst van broer Koen was ondanks de SMS’jes vooraf, toch een verassing. Hij had zijn totale arsenaal aan harmonica’s bij en eindelijk hebben we met Sympathy for the Devil ons eerste gastoptreden te pakken. Ook alle sympathie voor jou, Koen.
De noten van Bohemian zaten deze keer wel op z’n plaats en daarmee sloot voor ons deze avond als een toppertje af. Alleen is 4 uur spelen in een rokerige kroeg met fikse verkoudheid funest voor je stem. Maar dat had ik er graag voor over.
..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...