vrijdag 31 december 2021

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021

Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor de verandering weer in een lock-down terecht kwamen.

Het lijkt er op dat we van het crisisteam nu eindelijk weer een gezamenlijk muziekje mogen gaan spelen, om er op een maandag 10 mei weer na een veel te lange tijd samen te komen. De oude aardappelloods is er niet minder muf om geworden. Amper 2 versterkte avondjes verder, waarin we enthousiast aan een nieuw nummer van Andre en één van mij waren begonnen, worden we gevraagd om 6 juni op Lima Beach in Goes een akoestische set te spelen. Dus dan maar weer het roer om en ons oefenhok in met akoestisch gitaar en uitgekleed drumstelletje. Ook voor 't Beest, die de activiteit organiseert, is er nog volop onduidelijkheid over wat wel en niet mag en noodgedwongen wordt ons strandfeestje verplaatst naar zondag 4 juli. In de tussentijd zijn we met Crimson Red op nummer 28 nieuw in de Zeeuwse Top 40 binnen gekomen en na een paar binnen sessies besluiten we voor de verandering een buiten sessie bij Jaap in de achtertuin. Dit bevalt zo goed dat we een week later onze oefenavond op De Piet aan het Veersemeer plannen. Een frisse wind waait over het zonnige recreatieterrein, maar beschut door de bomen rond het parkeerplaatsje vinden we een prima plek. Aan het enthousiaste zwaaien van de handhavers in de voorbij kruipende auto, later op de avond, lijkt het ook voor de Corona politie een geschikte virus vrije plek.

Alles lijkt er op dat we weer van de kant zijn met een akoestisch optreden in het vooruitzicht, een elektrisch optreden op kerstavond, maar ook een jammerlijke tegenvaller voor de American Day van café Die Twee in september die door de commissie van wethouders is gekomen.

Het komt dan ook niet heel erg als verwacht, wanneer Jaap ons laat weten te willen stoppen met de Brotherhood. En wat nu?

De eerst volgende keren doen we ons intrek in het tuinhuis van onze demissionaire zangert. Tenslotte hebben we nog een strandfeestje op ons programma waar we nog vol voor gaan.

Al staat zijn besluit vast, toch zit Jaap in een aanloop naar Lima Beach al redelijk in de twijfel modus en we besluiten om, ongeacht wat wij verder beslissen te gaan doen, kerstavond met z'n vijven te vieren.

Jaap benadrukt er geen afscheidsfeestje van te willen maken en houden Jaap zijn besluit dan ook stil tot na La Strada. Deal.

Lima Beach valt midden in het moesson seizoen en het is dan ook alles behalve strandweer. Lima zit midden in het havengebied van Goes en is met het opgespoten zand, een enorme tarptent en hier en daar een surfplank, een oase tussen de industrie en opslagkades.

De hevige regenval weerhoudt de veel te lang opgehokte muziekliefhebber gelukkig niet en de droge plek onder de tent is dan ook goed gezellig gevuld. De twee geluidstechneuten van ‘t Beest weten uit hun splinternieuw geluidsetje een perfect geluid te toveren terwijl Hannah de rest van ‘t plaatje regelt.

Een geweldige middag die we, inclusief Jaap, niet hadden willen missen.

Boeren BBQ in Kamperland - 23 Juli 2021

De boeren BBQ, een paar weken later na Lima Beach, had achteraf wat minder urgentie. Volgens mij waren de geboekte resultaten op ’t land en de prijs voor de suukerpeej’n een stuk interessanter. Maar desalniettemin was onze boeker met enkele vrienden super enthousiast. Dat maakt onze aanwezigheid toch nog nuttig en uiteindelijk verlaten we tevreden de boerderij. Al kreeg de zon geen grip op de koude wind die over het Noord Bevelandse boerenland waaide.

Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke - 29 Aug 2021

We zitten inmiddels eind augustus wanneer we wederom met ons akoestische setje op het artistieke erf van Een Bunder Kunst de aanwezige kunstliefhebbers van een stuk Zeeuwse kleinkunst mogen voorzien. De ruime hectare aan creativiteit is blijkbaar populair, want de stoelen voor de geplaceerde opening van de expositie, zijn onvoldoende voor de aanwezigen die met alle aandacht de openingstoespraak aanschouwen. Wanneer wij ons kunstje doen blijken we toch ook door een ruime groep op waarde geschat te worden. Na wederom een geslaagde middag gaan we met de hele Baldrick familie uit eten. 

Na wat gesteggel over vegetarische menu’s belanden we in Slot Oostende aan 2 tafel. Eén van vier en één van zes personen en besluiten we met een changée per gerecht van gesprekspartners te wisselen, waardoor het een lekker afwisselend avond blijkt. Wanneer André en ik bij het nagerecht naast Jaap zijn beland, leggen we ons gezamenlijk voorstel, welke we als 4 broers hadden bedacht, aan onze 5de broer voor. Lekker doorgaan met de Brothers, maar dan op een laag pitje. Zowel stoppen met de band als doorgaan met een andere zanger is geen optie. En gelukkig kan onze frontman zich daar prima in vinden. Yes!! We gaan door!

Terwijl de voetbalstadions weer grotendeels vol zitten en Grand Prix Zandvoort zijn eerste heropening beleeft met 70.000 bezoekers, zijn we al blij dat er enkele kleinschalige optredens voor publiek worden goedgekeurd door de huiverige gemeentes.

De Piek houdt het nog even op Steaming, zolang gemeente Vlissingen nog geen vergunningen voor andere muzikale activiteiten in de stad, uit geeft. Helaas komen onze agenda’s niet overeen, anders hadden we eindelijk weer eens versterkt los kunnen gaan.

Op naar Kerstavond. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren?

En jawel. Nog voordat überhaupt de kerstjubel van hogerhand wordt afgeschoten gaat ons jaarlijkse feestje aan barrels. Geen Corona maar een geplande ziekenhuis opname voor onze multi instrumentalist is de boosdoener voor het verstieren van de muzikale pret. Evenals ons voorafje in Die Twee, waar we op 19 december mooi nog even een generale hadden kunnen doen voor ons Bergense motor publiek.

De primeur voor Andre zijn zelf geschreven kersthit “Xmas Fucking Xmas” moet een jaar in de ijskast en zal door de schrijver himself wellicht weer thuis met gitaar op schoot voor de dennenboom gemijmerd worden. En hij zat er zo lekker in. Fingers crossed voor Koen en hopelijk snel weer de oude.

Dat laatste blijkt gelukkig al redelijk snel het geval te zijn, maar een kerstjubel had er sowieso dit jaar ook zonder medische troubles niet in gezeten. Vanaf 28 november moeten alle cafés na 17:00 dicht en vanaf 19 december volgt een algehele lock down voor alle cafés en theaters tot zeker 14 januari. Daar gaat onze Kerstmis Fokking Kerstmis.

Ja Brothers; “Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren!!”. Alweer zo’n raar jaar achter de rug!! Dan ga je van ellende foute kerstliedjes zitten mijmeren. Als dat niet droevig is.

Maar ondanks dat hebben we dit jaar ons 10e kerstjubel in uhh voor La Strada in goed gezelschap gehouden. Weliswaar, net als vorig jaar, in een slecht verlicht straatje voor de gevel van Eric’s café. Deze keer is de kroegbaas live getuige en als dank rijden Koen, André en ik na een akoestische versie van Merry X-mas Everybody, terug met een dikke fles Winterbier, uit de gecancelde bierproeverij van de week er voor, onder de arm. En een blik bier in de rechter jaszak van een tevreden buurtbewoner die het micro-concertje op afstand heeft aangehoord.

Zo komt er een eind aan weer een jaar met de Brothers. Zien wat 2022 ons brengt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...