woensdag 2 januari 2013

Baldrick Brothers - Kerstavond La Strada Goes - 24 December 2012


Het is mij voor 100 procent duidelijk waarom er onder muzikanten gespoten en gesnoven wordt om op alle geplande optredens in topvorm op de planken te verschijnen. De zaterdag en zondag vooraf zaten resp. ik en Jaap bij de weekenddienst van de HAP voor een paardenmiddel om zo snel mogelijk van bijbehorende kwaal af te komen. Gelukkig met enig resultaat. Maar ondanks het subtiele overleg vooraf, leek mijn prille griepoverwinning in hoofdletters op mijn voorhoofd te staan en naast de onvermijdelijke hoestbuien begon deze overdadige aandacht voor mijn gezondheid zo nu en dan wat ongemakkelijk te worden.
We hadden onze alternatieve kerstwake breeduit in de media neergezet en hoopten op een massale respons. Ondanks dat Koen begin van de avond nog twijfelde, bleek al snel dat ons eigen Project X(-mass) overduidelijk te zijn geslaagd. De extra’s die we over afgelopen optredens hadden willen verdelen hadden zich inmiddels gefocust op deze avond. Naast onze jolige Jingle Bells versie zijn half broer Wilfred en half zus Linda vanavond onze troeven om een Baldrick XL versie neer te zetten. Vooral de performance van Linda moest na meerder malen te zijn verplaatst, eindelijk een feit worden. Dit had ze dan ook serieus aangepakt met een ware 50’s make-over. Leuk ook dat de hele familie is op komen dagen.
De eerste set hadden we bewust wat korter gehouden en de overvolle kroeg was lekker in de stemming. Aan het eind van de set staat The Bottle Runs Dry gepland en in korter tijd staat Wilfred met zijn trekzak/trekharmonica tussen ons in. Uitbundig danswerk, voor sommigen een teleurstelling, zit er door de drukte vanavond even niet in. Na een korte pauze zet Koen zijn Straight A's in. Met het daarop volgende Big River en onze kerstversie van Jingle Bells is de toon voor de tweede set gezet. Regelmatig sta ik even te genieten van de overvolle kroeg en met name de brede grijns van onze Bandox gabber van weleer. Het is dan ook onvermijdelijk om niet even terug te denk aan ons Bandox optreden in La Strada zo'n jaar of 10 geleden. Nog voor de brand, waarbij het publiek al hangend in de treinstellen ons aanmoedigden. Gelukkig heeft het café niets qua sfeer ingeboet.
Halverwege de tweede set is het met Don't Think Twice voor Wilfred wederom de beurt om zijn trekzak op te pakken. Waarbij tijdens het klapstuk, direct na mijn solo, hij alle ruimte krijgt om loos te gaan. Aansluitend haalt Jaap voor Senorita Linda alias Mariah Lopez, het podium op en stopt terloops 2 sambaballen "Los ballos" en "Dos Kalotos" in haar hand. Dit Spaanse niemendalletje is wederom 1 van de meest opzwepende deuntjes van de avond. Na dit flamenco geweld volgen de twee duetten Jackson en My Love For Evermore. Ondanks dat we ons hele repertoire hebben gespeeld zijn we er in moordtempo doorheen gegaan en staat de klok op half 1 wanneer we onze toegift van 3 nummer, met als afsluiter nogmaals Jingle Bells, hebben gespeeld. Verbazingwekkend hoe goed we deze avond onder invloed van adrenaline, antibiotica en lichte voorstress hebben gespeeld. Vele malen beter dan de laatste keer in 't Beest waar elk geluidje tot in detail op een apart spoor is vastgelegd. Tot dusver is er zelfs nog geen scherpe foto van deze avond opgedoken. Maar gelukkig staat deze avond diep in ons geheugen gegrift. Want deze kerstavond is meer dan geslaagd, dankzij een mega opkomst van vrienden en bekenden. Hell Yeah!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...