zaterdag 19 november 2016

Company of Sinner - bij Rootwood & Sleazy Tiki - 19 November 2016

Dat we bij Jolijn, Wortel-Willy en John tijdens de opening van hun nieuwe zaakje zouden spelen stond al buiten kijf. Maar wanneer? Toch wel even een dingetje om dit te laten matchen met andere agenda activiteiten. Kort vooraf bleek dit samen te vallen op de dag dat we met ons NoPoint circus af zouden reizen maar Brabant voor ons bijna jaarlijks Bert en Agnes feestje. Helaas dan maar een vroege middag gig, maar haalbaar. Tegen ene staan we met gitaar om in de sfeervolle arts- alias barbershop. 
De akoestiek is lekker onder het lage plafond. En zeker met een zwieper aan de lampenkappen boven ons hoofd voor het pure Lesley effect. 
Ons nieuwe Sinners nummer, "Jesus Don't Save Me" is verrassend meteen onze topper van de middag. Ondanks het veel te snelle rifje is het een welkom uptempo nummertje. Gaandeweg de dag schieten bekend en onbekend winkelend publiek de sfeervolle dubbelshop binnen. De zaak en wij zijn voor veel bezoekers aanleiding voor een foto. Zo ook de Guild-surf-rocker uit de Sluts die met zijn visoog de wereld van een mooie maar ook duistere andere kant kan laat zien. Koen laat geen moment verloren gaan om 'm om een paar shoots te vragen. Binnen? Nee, te donker. Dan op het binnenplaatsje achter de winkel. Op een kaal vierkant stukje erf tussen 4 muren, wat makkelijk plaats delict van 1 van onze murwer Songs zou kunnen zijn, staan we voor een blinde muur met instrument te poseren. Tijdens de schoot staan we voor de lol onze primeursong te spelen. Spontaan roept Arny, ik ga een filmpje maken en geen idee waar in het nummer we zitten wanneer de teller loopt. Het eerste couplet lijken we onszelf nog zwaar serieus te nemen, maar na de veel te snelle solo, breekt het ijs en bij rifje twee zijn de rapen gaar en zijn we weer terug bij wat we werkelijk zijn. "Heerlijke imperfectie." Het hilarisch filmpje is ergens op Face Book te vinden. 
Hayo van café 't Hof is inmiddels ook gearriveerd met een koffer vol vinyl en een bescheiden Old School DJ setje om de gaten tussen onze laatste sets op te vullen met heerlijke ouwe meuk en nieuwe muziek in een oud jasje. Perfecte match met het sinistere skull imperium rond barbier John. 
In de etalage, naast de trap en en onder een stel vintage verkoopverlichting spelen we ons laatste set om vervolgens als de donder om 16:00 te vertrekken om vanavond met NoPoint in Oosterhout nog even tot in de kleine uurtjes door te gaan. Om 18:15 staat Andre alweer op m'n stoep om te vertrekken. 
Na ons laatste nummer neemt Hayo de rest van de dag voor zijn rekening. En inclusief het feestje 's avonds, is het een vette opening geworden. Hopelijk staat de winkel hiermee meteen goed op de kaart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...