vrijdag 7 april 2017

Company of Sinners - Blues Route voor Echo Audio in Terneuzen - 7 april 2017

Het voordeel van een duo is; je komt overal, je verlegd je grenzen en je hebt maar met 2 man afspraken te maken. Zo ook op vrijdagmiddag 7 april. Een uurtje vrij nemen om met z'n tweeën de Terneuzense Blues Route af te trappen. 
Tevens de mogelijkheid voor een binnenste buiten try out. Mijn mede zondaar is de week ervoor wezen shoppen en dit resulteerde in een bus vol afzichtelijke nepplanten, foute tafeltjes, stoel, etc. En dat tezamen met ons eerdere inventaris als schermerlamp en Perzische tapijten, zijn we een hele uitdragerij wanneer we met de bus in de Terneuzense binnenstad aankomen.
Echo Danny staat klaar om ons te ontvangen in zijn voormalig pand van de gereformeerde gemeente. Past wel lekker bij onze heidense uitstraling en dito songs. De heer wordt door Koen sowieso nog maar eens hardop vernoemd, wanneer zijn tenorkoffer open gaat en er de verkeerde 4-snarige in ligt. Al pratend is bij vertrek is de verkeerde tenor van de haak de koffer ingegaan. Maar gelukkig is deze nylonversie ook versterkt bespeelbaar. De betegelde voortuin biedt ruim plaats voor een schildersbus en een ruim opgezet huiskamerpodium en als het moet een 50 a 60 uitzinnige fans. Dat laatste laat het even afweten, maar ja, wie zou er een koudje riskeren tijdens het landelijke avondetenmoment. Gelukkig hebben we een paar trouwe bezoekers/vrienden van Danny die zich uitermate vermaken met onze moordlustige songs. Helaas ligt de Echo niet aan de meest drukke wandelroute. Al kunnen we toch een paar maal de aandacht van voorbijgangers vasthouden. Terneuzen beleeft in ieder geval onze primiere van "Hallelu!". Een scherpe sneer naar de Vietnam oorlog van de hand van Devil Makes Three. Helemaal vlekkeloos was hij niet. Dit bleef niet geheel onopgemerkt, aan onze vaste Company Echo Sinner fan, die ons al meerdere keren verbaasde met het meezingen van een paar van onze covers en zelfs een poging bij 1 van onze eigen songs. Maar volgens mij konden we hier wel een slippertje permitteren.
Voor ons vermaak komt halverwege ons optreden een kerel op een low riser fiets voorbij met een versterker in de ene en een gitaarkoffer in de andere hand terwijl hij nonchalant met het hoge stuur richting de markt fietst. Later blijkt deze miniatuur auto fotograaf zich overal vrijwillig in de diverse kroegen als gastmuzikant aan te bieden.
Eind van ons laatste setje komt het bluesorganisatorenduo Peter/Kees kort aanwaaien en sluiten we ons optreden als opener van een avondvullende blues kroegentocht door de havenstad waar vandaan ooit de Vliegende Hollander vertrok.
De gastvrije Danny stelt ons een pizza voor waar we heel slecht nee tegen kunnen zeggen en terwijl ik tracht om hem een Marike Jager LP afhandig te maken, wat hij terecht hardnekkig weigert, schuiven we ons avondeten uit de doos naar binnen om daarna de binnenstad te verkennen.
Via Porgy & Bess, Herman Brock’s blue(s) grass en The Goonmat dwalen we af richting schildersbus om bijtijds via de tunnel op huis aan te gaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...