zaterdag 10 november 2012

NoPoint - café De Pomp - 2 November 2012


Nog maar een paar weken na ons Baldrick avontuur in De Pompe, staan Andre en ik hier weer in druilerig weer het nooddeurtje onder de brandtrap te voeren met al onze instrumentale bezittingen. De Pompe is jarig en 30 jaar lang een kroeg met naam is een feestje waard. Donderdag is dit schijnbaar goed gevierd en nu mogen wij de muzikale slingers ophangen en een verjaardagspartijtje opleuken. Ik heb niet de illusie dat we vanavond feestmutsjes op moeten. Ik denk dat het merendeel niet eens van het jubileum af weet. Het is +25 avond in de stad, maar ook daarvoor denk ik niet dat er veel mensen speciaal voor op de been zijn gebracht. Het leek  een hele avond een af en aan lopen van voornamelijk bekenden. En dat maakt al snel een vertrouwde sfeer.
Vaak is onze 1ste set er eentje om er in te komen. Stefan had, de laatste oefenavond vooraf, geopperd om alleen set 2 en 3 te spelen en de 1ste over te slaan. Zonder in de regel veel aan bijgeloof te hechten, heeft het deze keer wel degelijk gewerkt. Het hele optreden liep lekker en vaak doet de interactie met het publiek daar nog een schepje bovenop. Zo ook vanavond. Onze Tilburgse “fanclub” was weer eens aanwezig, een hoop nieuwe gezichten en veel bekenden die normaliter bij de Baldrick Bros van de partij zijn. Ondanks dat het publiek duidelijk de indruk gaf ons wel te kunnen waarderen, kwam er geen respons op Herman zijn mededeling op de afkondiging van ons “laatste nummer” van de avond was. Ook de barkeeper geloofde 'm op zijn woord en gaf de muziek achter de bar weer een zetje. Wel een rare afsluiting zonder onze drievoudige toegift. Na wat socializen met de bezoekers klopt Herman mij op mijn schouder. Een ons onbekende bezoeker kon er geen genoeg van krijgen en lapte in zijn eentje voldoen neer om er, in overleg met de kroegbaas, nog 5 achteraan te plakken, die we dan ook gretig afwerkten. Toen Herman en Boudewijn na een tweede aankondiging van het laatste nummer, in dit geval "Green Green Grass of Home", onze 3-voudige afsluiter inzette waren er een paar die dit wederom serieus opnamen en hun jas aantrokken. Ben benieuwd of zij nog zijn blijven staan toe deze gezapige bruiloftkraker over ging in "Whole Lotta Rosie". De meeste bekenden snapten het duidelijk wel en ook deze keer waren de reacties overtuigend.
De tweede keer in korte tijd, weliswaar met twee verschillende bands, met succes in De Pompe. En volgens de reactie van de barkeeper komen we hier volgend jaar weer een keer terug. Ik zie er nu al naar uit. Daarom nog een keer "3 gitaren en een trommel en een fluit (lees: kazoo). En De Pomp die jarig en wij rocken met veel geluid."




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...