zondag 1 december 2013

Baldrick Brothers - Poppodium Jailhouse - 16 november 2013


Koen en de ander zitten samen in het zwarte wagentje en zijn op weg naar een optreden. Dan zegt Koen tegen de ander. Tjonge, wat hebben wij toch een ontiegelijk leuk bandje. Waarop de ander vierstemmig roept "Ja, wij zijn een kutband, maar wat maken we toch eigenlijk geweldig muziek!".
Zo, de Koen & Ander tour is begonnen. De Baldrick Brothers zijn op reis.

Na een veel te lange rustpauze gaat de Brotherhood of Country Punk'a'Billy al om half vijf gezamenlijk in de bus van Koen richting The Middle of Harnis. De vierstemmige tekst uit de proloog is niet werkelijk uitgesproken, maar ach wat is het toch leuk om af en toe een dronken fan uit het begin van ons bestaan, na een optreden in Baarends, te citeren.
Met een gehuurde volgeladen kar van een Lewedorpse vloerbedekking legger gaat de reis naar een voor ons onbekend poppodium op Goeree. De naam Jailhouse wordt snel omgedoopt tot onze Folsom Prison en eind van de middag arriveren we op de parking van het Jongeren activiteiten complex.
Te voet gaan we richting binnenstad en aan de haven rollen we Cafe Quartier Latin binnen voor een uitgebreide maaltijd. Wanneer we daar rond half acht weer buiten rollen en na een wandeling terug weer bij het JaC aankomen staan de deuren al voor ons open en kunnen we onze zooi over de helblauwe coatingvloer naar binnen rollen.
Het pand blijkt, ondanks de nieuwe look redelijk oud te zijn na een forse opknapbeurt. De jongerenwerkers moeten over een leuke subsidiepot beschikken met een pand van deze omvang.
De geluidsman is er reeds en het opbouwen gaat in relaxte sfeer.
De kleedkamer achter het podium is een nauwe ruimte waarin tevens de backline van de band van 1 van de vrijwilligers staat opgesteld. Zijn hebben hier hun oefenhok en het resterende deel is gevuld met een uitgezakt bankstel. Tegen de tijd dat we op moeten staan we elkaar dan ook heerlijk in de weg om ons stage tenue aan te trekken.
Gezien de bescheiden opkomst wordt besloten om een half uur later te beginnen. Dit blijkt een juiste keuze voor het wat laat op gang komend bezoek.
Tijdens de sound check hebben we nog een laatste generale voor de nieuwe "Ballad of a Lonely Man" die verrassend goed gaat.
Met uitzondering van Dust Boxcar, welke om onverklaarbare wijze uit de set is verdwenen, staat alles op de play list. Dit hou in dat we met de Ballad of en Mrs. MacGrath 2 primeurs hebben.
Ook een primeur is de gimmick van Koen die de eerste set als kastoor de bühne op klimt en vervolgens met Luck & Love zijn Bullet & Harp omsluit. In een stortvloed aan adrenaline biecht Jaap zijn Country Punk'a'Billy zondes op en ik laat mijn Guil(d/t)y pleasures de vrije loop. We are The Brotherhood and you gotta rock Some asses.
Na de pauze lepelen we ons Cash duetje Straight A's en Big River op en halverwege sleept Jaap 2 Senorita's het podium op.
De ene is een goede kennis van Koen die zonder problemen haar vriendin het podium mee op krijgt.
De eerste Senorita trofeeën in de vorm van een fuchsia rosé Baldrick Brothers shirts zijn welverdiend op een goeie plek terecht gekomen.
De set wordt vanouds met Jesus afgesloten, maar wanneer we door het publiek worden terug gevraagd spelen we Joline welke nog niet in de setlist stond. Wanneer er vanuit het publiek om een mondharmonica nummer wordt gesmeekt, gaan we eruit met Folsom Prison met 2 solo's voor Koen. Wanneer Koen tijdens de 2de solo het publiek in duikt blokkeer ik Jaap zijn weg richting microfoon en geen Koen ruimte voor een extra rondje.
De tent is niet druk geweest maar de aanwezigen zijn duidelijk tevreden. Het blijkt echter de normale opkomst bij een band zonder de geijkte covers. Dat maakt mij nu wel helemaal nieuwsgierig naar de subsidiepot. :o)
Gelukkig is dat niet aan ons en rekenen we met een enthousiaste programmeur af in de hoop hier ooit weer eens te kunnen spelen.
De compliment voor de PA met een goed podium en zaal geluid wat in no-time stond als een huis.
Nog even wat ouwehoeren aan de bar en dan weer in het zwarte busje terug naar huis. De zeelandbrug naderend vraagt Koen zich af of hij überhaupt wel met een kar van dit formaat met zijn rijbewijs de weg op mag. Maar de vraag blijft onbeantwoord. In praktijk is het altijd nog beter dan met 1 van de heren met rijbewijs E, in de hoedanigheid zoals zij achterin zitten, aan het roer.
Het geregisseerde en arrangeerde Band uitje op naam van Koen komt bij afslag Wilhelminadorp ten einde.
The Middle of Harnis trip was een succes! Missie geslaagd.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...