zondag 12 november 2017

Company of Sinners, Trudy & Marion en Inge - De Vroone Kapelle - 12 November 2017

Op vakantie met een biertje ontstaan de meest waanzinnige ideeën. Bretagne in Frankrijk was de locatie en een koude Affligem Blond het idee elixer. Een muzikale zondagmiddagactiviteit op het anders altijd zo uitgestorven Kapelle.
Buiten DE ontmoetingsplaats van Kapelle, is er eigenlijk niets waar je je verveling op dit Bevelandse durp kwijt kan. Hoogtijd voor wat vermaak tijdens de koude winterzondagmiddagen dus.
Wilde plannen voor een multi stage singer song writer festival hebben we nog maar even voor de toekomst geparkeerd. Het akoestisch gebeuren daarentegen leek ons wel wat. En wat als we daar nu eens een liedjes-zing-middag of zo aan koppelen?! Zo iets hebben we ooit eerder gedaan met wat familie en vrienden bij ons in de huiskamer. Allemaal met een boekwerkje met teksten en ik op gitaar. Dat was toen een succes wat we dachten nog eens te gaan herhalen in het park met een paar flessen rosé en een kratje bier. Die flower power gedachte is er helaas nooit meer van gekomen.
Op een ander front ben ik door de heren Heat Stroke al vóór Festival Geniet, waar ik samen met Koen op het feestje van o.a. Stroker Henne heb gespeeld, bestookt met voorstellen voor een Trudy & Marion revival waar ik toen geen gehoor aan had gegeven. Tot ik in de buurtsuper 2 joviale vrienden tegen kwam met de vraag of Koen en ik tegen betaling een avondje kampvuurliedjes zou willen komen spelen en waar ik uiteindelijk na 13 jaar samen met Marlon Houtenkamer een avondje met gitaar gouwe ouwes heb zitten zingen voor een uitgeregend motorpubliek. Blijkbaar had het zo moeten zijn.
Voor onze eerste “Zondag Bij Ons?”, waarvoor Heleen op de World Wide Web een pakkende naam heeft geshopt, hebben we dus een Pop-Sing-a-Long akoestisch begeleidingsduo. Misschien niet de perfecte benaming, maar in ieder geval nog wat sexyer dan Live Karaoke. En verder?! Tja, voor een eerste aftrap ga je toch niet verder zoeken voor een akoestische act, wanneer je zelf aardig aan het regionale muzikantenwegdek timmert. Dus ja, dan sta je zelf samen met kompaan Koen op de frontcover van je eigen zelfgemaakte eerste editie full color promo poster samen met een zwaar vermagerde Tex Mex tekening als pseudo voor Trudy&Marion.
De play list van de sing-a-long telt 21 nummers waarvan de meeste uit de long list van onze reünie in Lewedorp.
Naast Marlon en ik krijgen we vocale hulp van Inge Maria, of gewoon Inge, zoals ze zichzelf op de cover van hoor 2 zelf geschreven CD’s noemt. 
Na een proefmiddagje met hulp van Henne en Patricia, Wessel en Finley, en natuurlijk de 2 Vroone gezichten voor de komende muzikale zondagen; Heleen, Valentijn & Jose, is het eindelijk zover. Helaas haken Henne en Patricia noodgedwongen i.v.m. familieomstandigheden de bewuste zondag af, waarvoor alle begrip. Schept wel even wat extra inspanning voor de overige, maar wanneer we na een kort nachtje iets na tienen aankomen is DJ Valentijn de apparatuur al aan het inspelen/indraaien en kunnen wij ons bekommeren om de meubilaire indeling en ons “stage plan”, oftewel, onze Company plek voor de boekenkast innemen met kleden, tafeltje, versterkers, microfoons, TV, schemerlamp, krantenbak, doodskop, plantenbak, kortom, alles wat je als akoestisch muzikant nodig hebt. Ruim voor aanvang zijn Koen, Marlon en Inge aanwezig om de laatste zaken door te nemen, zenders te testen en de nummers met Inge door te nemen. Laat ik nu net Michel vergeten zijn om op pdf voor de beeldschermen aan te maken. Dan maar van papier. Tot tegen 3en nog de laatste zenderstres met de losse microfoon en dan; Show Time.
Iets na 3en starten we met de Company of Sinners met een zeer bescheiden aantal bezoekers maar gaandeweg onze eerste set komt er toch aardig wat publiek binnen en wanneer ik na een korte chang-over op volledige draadloos over ga, sta ik het concept via m’n K3-microfoon uit te leggen en zetten we Jimmy van Boudewijn de Groot en in zijn we met de sing-a-long van start. Met uitzondering van een korte pauze hobbelen, zowel Marlon en ik als Koen en ik door ons repertoire en maken we de volledige 3 uur vol.
De laatste set van de Company of Sinners pluggen we ook uit en gaan we onversterkt het publiek door.
Het meezingfeestje wordt enthousiast opgepakt en nummers als Country Roads, Venus, Het is een nacht en Annabel worden uit volle borst meegezongen. Kunnen wij tenminste een tandje zachter zingen! Tijdens Michel, gezongen door Inge, durft nauwelijks iemand mee te zingen en houdt iedereen het liever bij luisteren naar de mooi ingetogen versie.
Intensief dagje, maar meer dan waard. Meer publiek dan verwacht en ondanks de matige generale hebben wij de begeleiding voldoende onder de knie en een mooi meerstemmige bezoekers. Uit de ingevulde songsuggesties moeten we nog even aan de bak om aan een paar verzoekjes voor volgende keer te voldoen.
De middag is in ieder geval meer dan geslaagd.

Pop-sing-a-long-songs:

SET 1:
M/G) Jimmy (1973) - Boudewijn de Groot
G) Hey Brothers (2013) - Avicii
M) Like The Way I Do (1988) - Melissa Etheridge
G) A-team (2011) - Ed Sheeran
M/G) Het is een nacht (1995) - Guus Meeuwis
G) Rolling In The Deep (2010) - Adele
M) Borderline (1984) - Madonna
G) In Your Arms (2014) - Chef’s Special
M) Radar Love (1973) - Golden Earring
M) Stil in my (1994) - Van Dik Hout

SET 2:

M) Annabel (1983) (1996) - Boudewijn de Groot
G) Wake Me Up (2013) - Avicii
G) Venus (1969) - Shocking Blue
G) Some One Like You (2011) - Adele
I) Iedereen is van de wereld (1990) - The Scene
I) Michel (2000) - Anouk
G) I Follow Rivers - Trigger Finger
G) Country Roads (1971) - John Denver
G) Valerie (2007) - Amy Winehouse
M) Stiekem gedanst (1983) - Toontje Lager
K) Folsom Prison (1955) - Johnny Cash

M = Marlon, I = Inge, K = Koen & G = Gudy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...