zondag 26 november 2017

Company of Sinners - Graaf van Buren in Kortgene - 26 Nov 2017

Jemig wat een winter. Een paar optredens met de Baldrick Brothers. Een paar met de Company of Sinners. Mijn eerste bijdrage aan de tweejaarlijkse Porgy & Bess sessie, éénderde NoPoint optreden in het 30 jaar jubilerende bar American en een compleet nieuwe uitdaging in buurtgebouw De Vroone onder de noemer “Zondag bij ons?”, waarvan de laatste activiteit veruit de meeste tijd opslokt. Dus geen tijd meer vrij voor een regelmatige blog.
Het is dan ook nu eind maart wanneer ik mijn geheugen probeer te downloaden en in een acceptabel leesbaar verhaal op mijn bandblog tracht te slingeren.

Het is zondag 26 november wanneer we ‘s-middag het aanwezige café/restaurant personeel als bescheiden duo overvallen met een lading spullen en apparatuur. 
De soms wat kritische eigenaresse van de Kortgeense Graaf van Buren is op vakantie en het aanwezig personeel laat zich geheel onbevooroordeeld verrassen. Zo ook wij. Tijd om ons te bewijzen als versterkt akoestisch duo in een café waar we, zowel met Baldrick Brothers als NoPoint, zwaar versterkt hebben staan knallen.
Een Lazy Sunday Afternoon met akoestische Murder ballads. Laatste keer met de Baldrick Brothers hebben we in de rooklounge (een rookhok mag je deze sfeervolle achterkamer toch echt niet noemen) hebben we een voorproefje gegeven, nadat we i.v.m. de vergunning moesten stoppen in het café. Een mengeling van Baldrick Brothers en Company of Sinners repertoire, waarvoor ik Jaap zijn Takamine had ingepikt en Jaap het Spaanse exemplaar aan de muur voor zijn rekening nam! 
Een rustige zondagsfeer hangt er in het zojuist geopend café!. Wanneer ook Koen aankomt weten we het vloertje weer aardig te vullen, maar na opbouw houden we een fijn ruim werkgebiedje over. Tegen de tijd dat we beginnen zijn er al wat mensen binnen en geleidelijk aan verzamelen we gaande weg ons optreden redelijk wat publiek. Er zijn er die ons van de band kennen en speciaal op onze koppen van de foto’s zijn afgekomen. 
We hebben met de cajon en looper een nieuwe troef om wat variatie en ritme in onze gig te introduceren. Beide zetten we pas als laatst van onze 2de set in, maar voor zowel zonder als met weten we het publiek goed te vermaken. En wanneer de aandacht in de eerste set wat verslapt duiken we naar beneden qua volume en met een provocerende “Sssssssshh” weten we iedereen weer bij de les te krijgen! Vol lof is ook onze nieuwe fan die ons meteen op diverse landelijke festivals denkt binnen te kunnen praten, maar zo blijkt later ook af en toe wel eens een busje te kunnen gebruiken. Dan toch even niet zo handig van die visitekaartjes met je 06. Al met al is het een best middagje hier op Noord-Beveland, welke we af sluiten met een eenvoudige maar geslaagde maaltijd (safe met alles er op en aan) aan een tafeltje in het verhoogde restaurantdeel achter de bar.

De Graaf bedankt voor jullie enthousiasme en goeie zorgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...