zaterdag 23 december 2017

Company of Sinners - Sleazy Tiki in Vlissingen - 23 Dec 2017

EN OF de donkere dagen zijn gevuld. De zaterdag voor het jaarlijks heidense zonnewendefeest, door de Christelijken onder ons ook wel Kerst genoemd, reizen we wederom af naar het Walcherse. Deze keer naar onze Zeeuwse havenstad Vlissingen waar we halverwege de St.Jacobs-passage een akoestische set doen als muzikale omlijsting tijdens het knippen en trimmen van veelal bebaarde klanten van drummer en barbier "Sleazy John Tiki". Willie en John hebben de Art & Barber Shop inmiddels alweer een jaar op deze plek en er is en blijft altijd weer genoeg te zien in het knusse knipperslocaal om je ogen uit te kijken.
Naast gitaar en ukelele is vandaag mijn banjo mee voor de nieuwe Stille Willie / Bleke Jet, treinballade "619" van de hand van Koen.
De schoonpa van de eigenmaakkunstverkoper is vandaag de kerstman in het Vlissingse centrum en zwerft de stad door in rood pak met baard. Al is het verschil met andere coca-cola kabouters deze middag moeilijk waar te nemen. We hebben in ieder geval met 1 van de klonen van Santa, incl. slee-bel, een Mulder ballad ten gehore gebracht. Al een hele ervaring op zich. Wanneer schoonmama later die middag voorover gebogen de riem van Mr. Clause fatsoeneert, hoor ik mijn kompaan de legendarisch hilarische woorden zeggen, "Zo, maak jij de kerstman maar eens gelukkig!". We wisselen onze set af in de winkel, barbershop, etalage en buiten voor de winkel in de smalle passage. Bijna onafgebroken worden we qua ritme bijgestaan door Tim, die evenals in Le Penseur het wasbord van Koen heeft omgehangen en de Company wederom tot een XL-versie maakt. Zeker wanneer ook John met contrabas een deuntje mee bast op de stoep. Voor de winkelpui ligt inmiddels de tenorkoffer open en hebben we ruim aandacht van het winkelend publiek.
Tevergeefs doe ik een poging om op de fraai opgedirkte Rockabilly roeibootbas binnen in de winkel een nummer te bassen, om 'm daarna zo snel mogelijk weer in de hoek te parkeren. Wanneer John voorstelt om een nummertje bij de buurvrouw te doen, stel ik op mijn beurt voor om eerst dan maar eens te kijken wie de buurtvrouw is. :)
Bijna onafgebroken hebben we de middag muzikaal volgespeeld. Met en zonder hulp van Tim. (Bedankt, Tim!) Eind van de middag staat het zinken golfplaatje, bezweken onder metaalmoeheid, puilend uit het houten raamwerkje van het wasbord. Die is in ieder geval goed gebruikt!

Met de opbrengst uit de koffer kunnen we de helft van de gage dekken en houden de 2 ondernemers er ook nog een meevaller aan over. ONZE kerstvakantie is begonnen. 22ste optreden dit jaar en tevens de laatste van 2017 voor de Company. Een gevarieerd muzikaal jaar, waarin we ons flink ontwikkeld hebben. Eigen nummers hebben gemaakt. Met trots, zowel akoestisch als versterkt hebben we een mooie lijst aan optredens gedaan. Volgend jaar zullen we het wat rustiger aan doen, maar staan er al vóór de jaarwisseling weer een paar mooie locaties op het programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...