zondag 10 december 2017

Trudy & Marion - “Zondag bij ons?” De Vroone Kapelle - 10 Dec 2017

Een maand is niets wanneer je met volle overgave in een nieuw concept bent gedoken. De eerste “Zondag bij ons?” is amper achter de rug of we zijn alweer in volle gang om een 2de editie in elkaar te zetten. Henne komt met het idee om Peetman (Peter Wisse) te vragen en die komt zelf met een mooi voorstel om als duo samen met Jake Rainey (zang-gitaar-mondharmonica) te komen. Inge is hier ook duidelijk blij mee en ik weet Peteman en Inge over te halen voor een duet. Helaas ligt de muzikale smaak niet geheel op één lijn, maar ze vinden elkaar in het mooie breekbare "Wild Horses".
Marlon en ik moeten ook weer flink aan de bak om een nieuwe set meezingers voor te bereiden. Een intensieve klus. Poster maken en flyeren, nummers uitzoeken, nummers uitwerken, een paar avonden oefenen met z'n 2en en elk vrije uurtje met gitaar op schoot om de nummers eigen te maken. En dan nog in de late uren de teksten bewerken voor op zwart schermformaat. Gelukkig zitten er nog een paar vrije dagen tussendoor om het geheel op tijd rond te hebben.

Zondagochtend 10 december 10:00 is het weer zover. Na een laat optreden in De Klomp in Etten-Leur met de Baldrick Brothers de nacht ervoor, sta ik nog onverwacht redelijk fris in De Vrôône. Gelukkig ben ik de winter doorzeurende verkoudheid even te boven wat wel zo lekker is met een voorzing functie voor de boeg.
De winter is buiten in volle gang en de sneeuw komt dan ook in akelig serieuze hoeveelheden naar beneden en alles is inmiddels wit en spek glad. Onze act voor vanmiddag is dan ook in optocht met gepaste snelheid uit Middelburg en Zeeuws Vlaanderen gekomen.
Dit kan, met een beetje pech, de publiekelijke opkomt mogelijk enigszins in de weg zitten. De dag begon al niet geheel sterk toen we met z'n tweeën (Heleen en ik) de boel op gingen zetten en toch wel wat haast moesten maken om de klok voor te blijven. Gelukkig bleek dit, met wat lichte strubbelingen (lees: gebroken speaker statief), binnen de gehoopte tijd te lukken. Zelfs met ruimte om nog een paar nummers, zoals gepland, samen door te nemen.

Peetman en Rainey deden de aftrap met een mooi ingetogen set van eigen nummers, met af en toe een babbeltje van Pete, afgewisseld met een aantal nummers die in deze setting perfect tot zijn recht komen. Hier en daar probeerde de pas aangeschafte buurtcafé kanaries de 2de stem te halen tijdens de rustige stukken, waarop Valentijn het geel gekleurde grut vierkant oppakt en in een zijkamertje parkeert. De akoestische set, waarbij ze elkaar op gitaar en mondharmonica (Jake) begeleiden, werd afgesloten met de Stones klassieker, "Wild Horses" in duet met Inge. Inmiddels was Finley achter de bar gekropen om op de schermen de tekst te souffleren. Vanaf daar nemen Marlon en ik het over en met een aantal song-suggesties van de eerste Pop-sing-a-long wordt er door het publiek lustig op los gezongen. Malle Babbe kon na vele verzoek vorige keer absoluut niet op onze lijst ontbreken en voor een regelrechte Hazes hater als ik, was onze "Zij gelooft in Mij" wel een heel onverwachte wending. Voor Proud Mary weet Marlon zijn nicht Chanel over te halen en zij weet er een spontane Ike & Tina versie mee neer te zetten. Klasse. Enigszins geholpen door mijn foute volgorde in de teksten op het scherm, weet het publiek "Does Your Mother Knows" tot een gezellige chaos te maken. Maar gelukkig weet Inge zich er goed doorheen te slaan.
Na een korte barpauze neemt het duo het publiek verder mee in hun mengeling van blues, country en singer/songwriter repertoire, waarvan de cover "Saint James Infirmary" en "In The Pines" mij het best is bijgebleven. Als afsluiting van hun laatste set start Peteman onze 2de set meezingers in met een wat minder voor de hand liggende Stones cover. Mijn lichte twijfel vooraf werd snel weggenomen door de manier waarop hij zich met volle overgave op het nummer en de interactie met het publiek stort! We zitten dan ook meteen goed in onze laatste set. De reacties op “Michel” van Anouk tijdens de voorgaande middag waren zo positief dat een solo-momentje voor Inge ook deze keer weer onze voorkeur had. Dit keer een eigen liedje met een vrolijk lalala refrein wat door enthousiastelingen, Jo en Emy, al vanaf begin werd opgepikt.
Met het vooruitzicht op de kerst mocht DE kersthit allertijden niet ontbreken. Hij zat er sowieso al in ter voorbereiding voor kerstavond met de Baldrick Brothers. En ook hier was het een topper!
Zonder twijfel, ondanks het winterse weer, een geslaagde middag! Het concept begint al aardig ingeburgerd te raken en de wens voor een vervolg in januari is duidelijk.

SET 1:

Wild Horses (1971) - Rolling Stones (Inge/Peetman)
Lola (1970) - Kinks (Gudy/Marlon)
Aan De Kust (1995) - BlØF (Marlon)
Malle Babbe (1973) - Boudewijn de Groot(Gudy/Marlon)
Zij Gelooft In Mij (1981) - André Hazes (Gudy)
Proud Mary (1969) - Ike & Tina Turner (Chanel)
Does You’re Mother Know (1979)- ABBA (Inge)

SET 2:

You Can’t Alway Get What .. (1969)- Rolling Stones (Peetman)
Zoals Je Bent (2016) - Inge (Inge)
Twilight Zone (1982) - Golden Earring (Marlon)
Dansen Aan Zee (2000) - BlØF (Gudy)
Belle Helene (1982) - Doe Maar (Gudy)
Smoor Verliefd (1981) - Doe Maar (Marlon)

Merry Christmas Everybody (1973) - Slade (Gudy)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...