vrijdag 13 april 2012

Baldrick Brothers – Zwaanfest in café De Zwaan in Kapelle - 7 april 2012

De introductie van onze nieuwe aanwinst; broer Andre op bas. Met deze nieuwe start meteen de “Sharp Dress code” ingevoerd en dat leverde in het strakke tijdschema catwalk stresstaferelen op om op tijd in pak op de planken te verschijnen. Maar geklokt op 21:20 uur stonden we scherp en wel op het podium.
Ooit gezworen nooit meer zonder soundcheck een optreden te beginnen, ben ik er omwille van de snelle bandwissel, alsnog weer een keer ingetuind. Mijn korte podiumcheck leek acceptabel, maar Ronald kreeg alles volle bak uit zijn Side Fill monitor, behalve het geen hij wou horen. Namelijk mijn gitaar en het eerste nummer moest onverhoopt gestopt worden om de volumes bij te regelen.
Na wat gebarentaal richting de monitorman tijdens het 2de nummer stond ook mijn monitor op acceptabel volume en ging alles zoals we hadden gehoopt. Tot en met het voorlaatste nummer liep alles voorspoedig en de dansvloer begon al aardig vol te lopen. Yes, we liggen dankzij Andre weer volledig op koers. Nog 1 nummer en onze nieuwe start kon niet meer stuk. Echter worden we 5 minuten voor het einde van onze set van het podium geplukt en het publiek blijft met een abrupt eindigende set in verwarring achter. Tot grote frustratie van onze kant. Jaap wist ons optreden de andere dag op gepaste wijze op Facebook als volgt te verwoorden:

“We zijn weer begonnen! Afgelopen zaterdag mochten we als tweede band Zwaanfest 2012 opsieren.
Na een prima opwarmer, door het debuterende Generation of Scars, stonden we te popelen om, ditmaal gekleed in kostuum, het podium te bestormen. Helaas bleek bij het eerste nummer dat, door het ontbreken van een fatsoenlijke soundcheck, ons enthousiasme even flink werd getemperd. Maar niet voor lang want na een paar nummers zaten we er weer "in", zoals we het wilden.
Naarmate de set vorderde, werd de sfeer in het altijd gezellige Zwaantje steeds beter en in een gestaag tempo werkten we naar ons hoogtepunt; JESUS. Goed nummer....groot meezing- en meedrinkgehalte en het favoriete nummer van een groep trouwe fans. Helaas....zoals al vaker in de geschiedenis, bleek ook deze Pasen Jesus niet goed gezind en het is er niet meer van gekomen. Een strak tijdschema noopte de organisator van het festival om ons vriendelijk, doch dringend, van het podium te halen.
Maar niet lang getreurd: zaterdag 14 april sluiten we af op Dijkrock in Rilland en daar zullen we alsnog een ode brengen aan JC Superstar. Komt dat zien!”

De 3de band, “United Forces”, wist in 35 minuten het publiek te boeien met hun pretpunk en de laatste band bouwde met een rauwe set rock covers een fijn afsluitfeestje.
Gelukkig was de frustratie van korte duur en was het 5de Zwaanfest een groot succes en misschien wel de beste tot dusver. Met dank aan de organisatie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...