maandag 9 april 2012

NoPoint – Café Oranjeboom in ’s-Heer Hendrikskinderen - 30 maart 2012


Voor het 2de jaar spelen in het café van Scheele Lou om geld in te zamelen voor een kindertehuis in Oekraïne. Een goed doel waarvoor we, ondanks dat we zelf niet direct bij het doel betrokken zijn, weer wat extra zakkenklopacties wisten te verzinnen. Net als het jaar ervoor hebben we onze hele Set List in onze mailing gezet, waarop geboden kon worden om een plaats in onze Play List te kunnen garanderen. Niet dat het vooraf veel opleverde, maar de toon was gezet en de bezoekers waren gewaarschuwd. Een paar dagen voor het optreden kon Herman melden dat zijn overbuurman een etentje voor 2 bij Lou en een heuse stuntvlucht in een dubbeldekkervliegtuigje had gedoneerd. Dat is niet iets wat je regelmatig tijdens een avondje stappen kan winnen.
De kroeg zat bij aankomst nog redelijk vol met de gebruikelijke vrijdagmiddagbezoekers en na wat schuiven met kroeggangers was er plaats om de podiumblokken op zijn plaats te leggen en de auto’s uit te laden. Herman had de Play List in elkaar gezet met een leuke 2de set met 80’s nummers. De toegiften lijst hing in grote letters boven mijn hoofd en voor een voldoende hoog bod zouden we het bewuste nummer in de set ritsen.
Voor een betere spreiding van het gitaargeluid hadden we de beide versterkers over de speakers gezet. Even als het drumstel.
Het optreden van het jaar er voor, stond bij ons te boek als 1 van de leukste van 2011 en dat schept verwachtingen voor deze keer. Het was al snel duidelijk dat het niet zo druk was als de vorige, maar wij hadden er niet minder lol om. Voor aanvang van de 2de set haalde Herman de toetsenist en gitarist van de originele NoPoint bezetting, Ronald en Ruben, op het podium i.v.m. een NoPoint mijlpaal. Het was die avond het 75ste NoPoint optreden, waarvan 56 met Boudewijn en mij, en dat werd gevierd met Tompoezen met het NoPointlogo als opdruk.  Eén doos ging richting Dennis voor de verkoop ten bate van het goeie doel en de andere waren in NoTime verdeeld.
Tussen de 2de en 3de set nam Ronald de lotentrekking op zich en na uitreiking van een tegoedbon voor het maken van loopings in de lucht, werd het tijd voor de laatste ronde.
De set werd hier en daar uitgebreid met de extra nummers waarop was geboden en voor zover we deze al niet zouden spelen, legde een bezoeker in 1 keer 100 euro neer voor de hele lijst.
Het publiek was goed los en Boudewijn en ik konden het ook deze keer niet laten om ons met gitaar al pogoënd tussen het publiek te storten.    
Regelmatig glipten er wat essentiële rifjes tussendoor mijn vingers, maar dankzij de dynamiek van de rest van die avond konden we dit ons best permitteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...