woensdag 13 juni 2012

Baldrick Brothers – Café La Strada (Eric’s Bar) in Goes - 1 juni 2012


Na de brand is dit voor ieder van ons de eerste keer weer om in La Strada te spelen. Het podium is er flink op verbeterd. Maar verder hangt er nog steeds het authentieke sfeertje. Gelukkig.
De kroeg loopt begin van de avond langzaam vol met voornamelijk vrienden en bekenden. Na de eerste soundcheck worden we aangeraden om het volume wat terug te draaien en ondanks tegenstribbelen van voornamelijk mijn persoontje, blijkt het advies goed uit te pakken en na 3 keer There You Go staat alles goed om dan ook echt te kunnen gaan. Nog even wat socializen en dan de kop eraf met Chicken Shack. Al tijdens de eerste set staan er duidelijk een aantal te trappelen om te gaan dansen en wanneer Moniek van Jaap binnen stapt gaan de remmen los. De 2de set is dan ook vanaf het begin feest. Opener Big River heeft zijn primeur en wordt goed ontvangen. Voor het podium gaat het al redelijk op een pogo/polonaise lijken. Leuk dat Jaap een paar weken geleden de bassist van het Belgische Hètten Dès tijdens een festivalletje heeft laten weten dat wij hun versie van deze Cash klassieker hebben gekozen om te coveren. De andere primeur; “Too Drunk…” maakt wat minder los, maar dat was met deze zwoele bossanova ook niet direct te verwachten. Wel een fantastisch nummer om te spelen. (en wat een tekst…)
Eind van de 2de set waren wij geheel door ons repertoire heen, maar het publiek nam hiermee geen genoegen. Ik heb daarna dan ook niemand horen klagen dat we met Big River, Chicken Shack en Galaxy noodgedwongen in herhaling moesten. De opmerking dat we wel een hele bijzondere verzameling aan nummers spelen, vat ik trots als een serieus compliment op. We zijn niet voor niets de enigste Country Punk’a’Billy band in heel zuid-west nederland.
Het was een top avond met een dankbaar publiek en een tevreden kroegbaas die ons graag eind van het jaar nog een keer wil zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...