donderdag 21 juni 2012

NoPoint – Feestje in Tilburg - 16 juni 2012


Inmiddels alweer 2 jaar gelden, hebben we ons eerste trouwerij-gig gedaan. Niet dat we nu direct een bruiloft en partijenbandje zijn. In tegendeel zelfs, want we hebben dit soort optredens altijd stellig geweerd. Maar het gelukkige paar in kwestie wist ons uiteindelijk na bezoek van meerdere optredens, over te halen. Bruidegom Bert, vond het vooral tof dat we nummers van Thin Lizzy in onze set hebben. Dat was even slikken. De 1ste NoPoint formatie had ooit een poging gewaagd, maar daar was het verder wel bij gebleven.
Om het optreden dan ook wat extra’s te geven hebben we voor die avond een 3-luik van Thin Lizzy nummers ingestudeerd, welke sinds dien in ons repertoire zijn gebleven. De avond zelf was uiteindelijk meer dan geslaagd voor beide partijen.
Nadat we vorige jaar tijdens een motorfeestje op hun verzoek in Tilburg hebben gespeeld, is dit het 3de weerzien vanaf een door hun georganiseerd podium. Dit keer ter eer van een gezamenlijk opgetelde leeftijd van 100 jaar.
De feestzaal is een uit de kluiten gewassen café als onderdeel van een buiten complex “Bos Vreugde”, gelegen in de bossen buiten Tilburg. Een echt podium is er niet, maar het vloeroppervlak voor de band is ruim bedeeld.
We hebben voldoende tijd om het geluid goed af te stellen voor de eerste gasten binnen komen. Uitgangspunt was 3 lange sets te spelen, maar of dit nog niet genoeg zou zijn werd na de 1ste set een 2A en 2B set gemaakt. Een verkapte manier om niet meer dan 3 sets te spelen, maar toch een marathon van bijna 4 uur tot stand te brengen.
Helemaal vlekkeloos verloopt de 1ste set niet. Het intro van Hey Girl lijkt verdomd veel op Roxanne, die we daarvoor hadden gespeeld en ik raak dan ook volledig gestrikt in beide rifjes. Even later valt Stefan in het intro van The Pretender stil nadat Boudewijn zijn tijd neemt om te stemmen en vervolgens zijn plectrum verliest. Verder komt de set, ondanks het afwachtend publiek, goed uit de verf.
Set 2A loopt perfect en na een korte pauze sluit set 2B hier lekker op aan. Tijdens set 2A neemt Margo, de dochter van Anges, de microfoon van Boudewijn over om samen met Herman Gavin DeGraw’s “I Don’t Wanna Be” te zingen. In deze set zitten tevens onze 3 drop-D nummers verstopt, waaronder de primeur van “Long Blond Animal” die erg goed wordt ontvangen. Volgens Stefan wordt dit een absoluut 3de set nummer.
In de pauze voor de laatste set weet Margo, samen met haar vriend op akoestisch gitaar, het publiek nogmaals met een ingetogen song te boeien.
Met uitzondering van de toegiften, zitten we op dat moment op de lengte van een volledige gig. Alleen hebben we nu nog een extra set staande. Halverwege de laatste set begint de vermoeidheid toe te slaan en stuntel ik door het intro van “Doctor Doctor”.
Dream On maken deze slipper meer dan goed. Ook “Pinball Wizard” eerder op de avond, is wat mij betreft weer een topper. Eind van de set zingt Margo tijdens “I Want You To Want Me” nog 1 keer mee. Het is tegen 2en dat we de bekende toegiften er uit gooien. Helaas is het grootste deel van de gasten is al weer op huis aan, maar de plakkers maken er nog een feestje van.
Na de broodjes snel de boel afbreken en weer huiswaarts. Wederom weer een goed en enthousiast optreden afgeleverd met een tevreden Bert & Agnes.
Wij kijken al weer uit naar het volgende feestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...