vrijdag 14 september 2012

Baldrick Brothers – Mosseltreffen Zierikzee – 8 september 2012


Onze Indian Summer Toer kon niet beter beginnen dat op 1 van de mooiste zomerdagen van dit jaar. Het altijd toch al goed bezocht Mosseltreffen had dit jaar echt een top drukte. Het industrieterrein stond vol motoren, evenals de berm aan beide zijden van de weg richting clubhuis. De sfeer was erg goed en voor het clubgebouw zat een mede biker met een versterkte akoestische gitaar oude klassiekers te spelen.
De mosselschelpen lagen, even als de lege bierflessen, bezaaid over de vloer terwijl het kampvuur alvast was opgestookt. Tijdens het opbouwen wist Koen gewapend met accutol al hangend over de balustrade zijn originele MOAB kunstwerkje als voetafdruk van ons optreden tegen de houten achterwand te schroeven. Geluidsman Jimi is inmiddels al gewend om voor ons achter de knoppen te staan en had ons in no-time afgeregeld. Nog tijd genoeg over dus om wat oude bekenden op te zoeken die hier op 2 wielen naartoe zijn gekomen en hun tent hebben opgezet.
20:15uur: show time!
Ondanks de hitte stond het clubgebouw meteen lekker vol, met een aantal Rock'a'Billy's vooraan het podium. Aanvankelijk wou Jaap "Icon" uit de lijst schrappen. Gelukkig wordt deze Daan klassieker door een aantal herkend. Even als "The Bottle Runs Dry". Dit lijkt ons een Belgisch publiek. Zelfs "Galaxy" wordt door iemand uit volle borst mee geschreeuwd.
Tegen de tijd dat Jaap zijn wasbord om moet hangen, probeer ik ruimte te maken op de kist voor het podium om er op te gaan staan. Met het weg pakken van de tamboerijn lazert een lepel onvindbaar tussen het podium. Geen nood. Tijdens een gitaarsolo loopt Jaap het sleutelhok binnen en rukt de eerste de beste engelse sleutel van het rek. Opgelost! Klaar voor de wasbord solo. Op 3/4 van de set worden verzocht om even het veld te ruimen voor een tussendoor akt. Aangezien we met The Bandox hier ooit eerder werden onderbroken, had ik al een licht voorgevoel wat al snel werd bevestig. Hutje mutje vanaf de hoek van het podium waren we getuige van een wat slappe striptease. Helaas voor de dame in kwestie bleef haar begeleidende CD irritant vaak hangen en overslaan.
OK, snel die slip uit, dan kunnen wij weer aan de bak. Helaas duurt het dan weer 3 nummert voor wij en het publiek weer op dreef zijn. Qua timing wel leuk om ons tweede deel met "Too Drunk" te beginnen. Wat volgens mij ook voor veel aanwezigen al gold. Tijdens "Jesus" hebben we ons eerste bierdouche sinds ons bestaan te pakken. Dat wordt thuis de Guild poetsen. Jemig wat een avond. Het uitgelaten publiek wil meer, maar het is tijd om plaats te maken voor Rootless, de afsluiter van de avond.
Volgend jaar weer, maar dan met NoPoint of op de motor en tentje mee.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...