maandag 24 september 2012

NoPoint - Woudenberg - 22 September 2012

Om 16:00 uur de auto in voor een besloten feestje in Woudenberg dat om 23:00 uur klaar moet zijn klinkt meer als een snabbel dat naar een NoPointfeestje. En vreemd genoeg besef ik dat pas wanneer we in een sjiek opgedirkte feestschuur op een zeer opgeruimde camping terecht komen. De lange kerkbanken staan tegen de achter wand geschoven wat duidelijk maakt dat we hier niet voor niets ruim voor middernacht stil moeten zijn. Tijdens de sound check (Doctor Boctor) komt de gastvrouw van het complex ons duidelijk maken dat we wel heeeel erg hard staan. Dit belooft een "2 keer bellen" herhaling te worden.   
Echter deze keer met sympathiekere opdrachtgevers, dus dan toch maar een tandje terug. Met een grommende maag sluiten we onze afstelklus tegen 7 uur af.
Helaas bleek de rode Engelse Dubbel Lekker Frietbus voor ons neus gesloten te zijn, waardoor we noodgedwongen op de lokale cafetaria zijn toewezen. Onderweg in de taxi van Boudewijn rees bij ieder van ons de vraag of we dit voortaan niet beter aan ons voorbij zouden moeten laten gaan. Maar ach, ter lering en vermaak is dit ook wel eens een interessant uitstapje.
Exact 20:30uur is 't showtime. Herman roept de feestgangers bij elkaar voor de aftrap met "Can You Handle me, babe" welke we op hun verzoek aan ons repertoire hebben toegevoegd. Het is bij iedereen even aftasten wie er een voet op de dansvloer zet. Het duurt dan ook meer dan een halve set, maar dan staan er ook voldoende om de aandacht van ons af te leiden. Hier en daar willen ze nog wel ons wat afleiden. Tijdens de korte pauze worden er nog wat cadeaus van eigenaar gewisseld en godzijdank blijven de sketches en liedjes achterwege. De 2de set verloopt lekker en er is ruimschoots tijd en ruimte om alle rockposes uit de kast te halen. Nummer 105 hebben we deze avond met gebrek aan roeiers achterwege gelaten. Het einde vergde wat timing om met een 3-voudige afsluiter stipt om 23:00 uur klaar te zijn. De eerste vlekkeloze Bohemian uitvoering ooit eindigde dan ook 5 minuten voor tijd, maar Herman wist dit gat gelukkig op een fraaie manier in te vullen door nogmaals "Can You Handle me" in te zetten. Nu maar afwachten of ze elkaar aankunnen. Nog snel een paar biertjes en een broodje kroket. Althans, voor mijn en Herman, want deze bleken iets wat op de bon tot enige frustratie bij Stefan. De avond viel ieder van ons nog reuze mee, maar ondanks dat staat mijn besluit vast. Speel Rock'n'Roll waar Rock'n'Roll thuis hoort. In een rokerige kroeg tot diep in de nacht met de versterkers op 11. Zoals Rose Tattoo ooit zong “Nice Boys Don't Play Rock'n'Roll”, maar heb geen spijt van deze ene keer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...