maandag 24 september 2012

Baldrick Brothers - Soos De Vaete in Geersdijk - 21 september 2012


In het kleine plaatsje Geersdijk, midden op Noord-Beveland, staat 1 van de langst bestaande sociëteiten van Zeeland met een nog altijd gedreven organisatie. Omdat er verder in het dorp geen kroeg te vinden is, fungeert de soos als plaatselijke dranklokaal waar op vrijdag voor een tientje in een hoge hoed vooral de oudere jongere te vinden zijn. Gelukkig maar, want de jeugd zelf loopt niet zo hard meer voor een live bandje en daarom laat men regelmatig, en met succes, een DJ op draven om ook voor de jeugd het weekend op te fleuren. De bandoptredens houden ze graag in stand en die breng altijd nog voldoende bezoekers op de been voor een top avond. Ook deze avond was het geen overvol lokaal, maar ze bewijzen hier weer wel dat je geen massa's mensen nodig hebt voor een geslaagde avond. Over 2 sets hadden we de hele lijst opgedeeld en met uitzondering van "Jackson" en "Straight A's" zat alles er in.
Het fijne van zo'n kleine ruimte is het compacte geluid, zodat alles voor iedereen goed te horen is.
Een noemenswaardige topic is de verwisseling van onze oude vertrouwde lamp door de MOAB. Onze "Mother Of All Bombs" met onze naam erop, zoals op onze laatste sticker, hing als een jutterstrofee boven de bar. Het ontbreken van de lamp ging niet onopgemerkt voorbij. De lamp heeft zijn beste tijd gehad en het is tijd voor iets nieuws.
De laatste keer in de soos werden we na de eerste en enige set toe geroepen; "Oale 17-ne nog un kear". Onze set is onmiddels verdubbeld, maar dit was nog geen reden om na het laatste nummer te stoppen. Al waren het herhalingen, het publiek was dik tevreden met 2 lange toegiften van 5 en 2 nummers.
Nog even Marian en de barman uitzwaaien en dan snel naar huis. Morgen gaat de wekker weer om kwart voor 8.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...