zaterdag 4 mei 2013

Baldrick Brothers - R&R feestje Nisse - 30 Maart 2013


Het kleine plaatsje Nisse heeft, ondanks zijn bescheiden inwoners aantal, een Durpsuus. Een kil modern vierkant gebouw aan de verder sfeervolle kerkring. De organisatoren van het besloten (dorps)feestje hadden er alles aan gedaan om in ieder geval de sfeer nog wat op te krikken met ballonnen, priklampjes en een theatraal gedrapeerde banner achter het podium, wat duidelijk af stak tegen de Bordeaux rode velours podium gordijn.
Het podium was bij aankomst, op een paar monitoren na, nog maagdelijk, maar tegen de tijd dat wij hadden gelost stond de vloer vol bandzooi.
Huib, onze geluidsman voor die avond, leek erg relaxt en met een klein frontmixertje zou hij het wel gaan maken. Echter toen we aangaven dat we met z'n vijven zongen, brak al wat paniek uit, want zijn statieven verzameling bleek vrij beperkt. Daar wisten we met ons eigen statieven wel een oplossing voor. Met een ter plaatse gemaakte Rider waren de kanalen, op een paar na, in 1 keer goed aangesloten. Dankzij de mooie nummering, bijvoorbeeld geel-7, aan allebei de zijden van de kabel, is fout zoeken nog een kwestie van kinderspel, zo wist onze techneut ons te overtuigen.
Vervolgens was het mijn angstzweet, wat uit barste toen m'n Champ geen enkel teken van leven wou geven. Met enig prutswerk in de kleedkamer, kwam het kleine brullertje weer bij z'n positieven en kon ik 'm weer naast m'n andere versterker zetten.
De geplande Show Time van 21:00 konden we nog rekken tot kwart over. Met ons Punk'a'Billy geweld waren we op dit Rock'n'Roll feestje een wat overtreffende trap. Zeker voor het merendeel van de bezoekers, wat voornamelijk uit plaatselijke bevolking en vrienden en kennissen betrof die zich voornamelijk bij het bardeel bij binnenkomst schuil hielden. Maar ondanks dat kwam er regelmatig wat volk op de vloer. Na veel praten tijdens de laatste oefenavond hadden we twee van de drie nieuwe nummers op de Play List gekregen en “Write It All Down” en “Loco Gringos” ging, los van wat details, best lekker. Tegen half 12 was onze setlist ten einde. Na het gebruikelijke geduw en gewurm om tussen de mensen door, de kleedkamer alias opslaghok te hebben bereikt, was het tijd om een rondje langs het goed verzorgde Indisch buffet te maken. In de tussentijd zouden de leden van Betty's Doghouse zich druk kunnen gaan maken om het podium in te richten en de sound te checken. Echter kwam de drummer van dit erg leuke Rock'n'Roll bandje na een lange tijd onverricht zake terug naar de kleedkamer. De opbouw ging nog wel even duren. De beheerst ogende geluidsman van weleer was inmiddels al vloekend en sputterend op zijn knieën zijn kabeltjes aan het volgen en het leek er nog niet op dat het einde voorlopig in zicht zou zijn. Ook met enige frustratie bij Koen die zijn jongste telg als fotografe had meegenomen en toch eigenlijk wel een setje met Betty mee wou blazen, maar twijfelde gezien de bedtijd voor de jonge dame. Uiteindelijk was het tijdverlies beperkt en stond het trio met nieuwbakken contabassist en Koen op het podium te swingen. De set, en zo bleek ook bij ons, miste een lekkere diepe bas om de zaal te vullen. Dat zat er bij de opgestelde PA niet in. Maar ach, verder stond onze Huib zijn stinkende best te doen. Halverwege de set was het ook voor mij tijd om de nu inmiddels uitbundig dansende feestgangers de rug toe te keren. Nisse bedacht!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...