zondag 26 januari 2014

Baldrick Brothers - La Strada Goes - 24 December 2013

Kerstavond in Eric's Bar begint nu al een aardige traditie te worden. Na 2 goeie optredens vorig jaar, waarvan 1 op kerstavond, werden we voor KoninginneNach teruggevraagd en mochten we deze kerst weer op herhaling. La Strada begint dan ook een redelijke stamkroeg te worden.
Ondanks dat is het elke keer weer een puzzel om onze rommel op het podium te krijgen. De piano wordt weer gedraaid, de lampje tegen het plafond en de tafels en stoelen van het toneel. Maurice is al aanwezig wanneer we aankomen en is al druk in de weer om het podium te ontruimen. Jaap heeft Anita van Cash Only een tijd geleden aangesproken met de vraag of ze een nummertje mee wil zingen. Na wat overleg vooraf wil ze graag een Cash klassieker meedoen. Vooraf oefen zat er niet meer in. Maar ze is er ruim op tijd om nog wat door te spreken.
Wanneer we ons instrumentarium op pakken voor de eerste set is de kroeg bij lange na nog niet zo gevuld als vorig jaar. De respons van het publiek is ook beduidend minder dan wat we de laatste tijd gewend waren.  Dit klinkt misschien als iet wat verwend. :o) De play list was deze keer door André in elkaar gezet. Ondanks dat de lijst behoorlijk gemixt was ten opzichte van anders kan ik mij niet voorstellen dat dit de oorzaak kan zijn. Muzikaal waren we goed op orde en de 1ste set is er snel doorheen.
De 2de set begint zoals gebruikelijk met Straight A's en Big River. Om een geschikte overgang naar Jackson te krijgen hebben we Senorita naar voren in de set gezet en Anita op het podium gevraagd voor de ritmische podiumvulling. Ik kreeg het idee dat ze niet helemaal in haar element was met de maracas, maar het nummer ging wel moeiteloos over in Jackson, wat ze erg goed zong. Haar stem matcht perfect in Cash Carter stijl met die van Jaap.
Ergens halverwege gooien we er nog een Jingle Bells tegenaan. Helaas was ik het Rudolf bruggetje vergeten te oefenen. Maar de "La la la laaaa" versie was een prima vervanger.
Gedurende de 2de set is er een wat geïrriteerde sfeer tussen een paar dronken bezoekers voor aan het podium. Wanneer we de geplande toegift hebben ingezet vliegt 1 van de rivaliserende bezoekers over de monitor het podium op. Wanneer het opstootje uit de hand dreigt te lopen wordt 1 van beiden de kroeg uit gezet. Onze eerste "vechtpartij" is binnen. Van alles is een primeur nietwaar. Ons kerstkomsnertje sluiten we vakkundig af met een herhaling van onze chaotische Jingle Hell Bells. Uiteindelijk zat het Cafe nog gezellig vol. 
De 1ste kerst is inmiddels al ruim 2 uur een feit wanneer we onze spullen pakken en de Cafe crew bedanken. Eric doet hetzelfde aan ons en weet ons blij te maken met elk van ons een fles kerstbier. Top gebaar en deze haalt de 2de kerstavond dan ook niet.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...