vrijdag 30 september 2011

The Baldrick Brothers – Mosselrock - 3 september 2011

“Jaaaa !”, was onze reactie toen we begin mei te horen kregen dat we, na een demoronde in de Klomp, uitgekozen waren om 2 keer ’s avonds op het Mosselrockpodium te staan.
Vorig jaar stonden we met NoPoint op dezelfde plek om dezelfde tijd. En we hadden ons toen geen betere plaats in de programmering kunnen wensen.  Al wisten we in mei nog niet dat deze Mosselrock, door programmering op een andere dag dan de Mosselfeesten, wel eens een hele andere editie zou worden.
Rond half 7 waren we aanwezig en de band op het hoofdpodium had, m.u.v. de Mosselrockvrijwilliger, ongeveer 6 a 7 man publiek. Hum, dat belooft nog wat.
Na een uitgebreide soundcheck loopt er gelukkig tegen de 9 uur, wanneer we onze set beginnen, toch al redelijk wat volk. Zeker een verrassing wanneer onze NoPointfans uit Portugaal speciaal voor ons zijn afgereisd.
Onze eerste set wordt, ondanks de inspanningen van geluidsman Paul, helaas halverwege geteisterd door een hoop gepiep op het podium. Probeer dan maar eens een strakke set neer te zetten.
Het publiek, wat vooral uit vrienden en bekenden bestaat, vindt het blijkbaar allemaal prima.
Na “A Silent Express” op het hoofdpodium is het om 22:45 uur voor ons de twee poging. Met “Joline” zetten we de set rustig in, waarna de volgende nummers behoorlijk knallen. Geen gepiep en een puik podiumgeluid. Dit keer spelen we de nummers wel strak en loopt alles op rolletjes. Zeker “Galaxy 500” hebben we nog nooit zo goed gespeeld. Heerlijk. Jammer dat we ons optreden moeten inkorten i.v.m. de stormvoorspellingen. Een half uur later wordt, na een paar nummers van de afsluitende band, het festival vroegtijdig gestaakt i.v.m. met het noodweer. Tja, met recht een vreemde Mosselrock editie. Maar we hebben er toch weer mooi gestaan.


www.baldrick-brothers.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...