zondag 28 september 2014

NoPoint - Cafe De Pompe in Goes - 28 September 2014

Zondagmiddag eind september met een terrastemperatuur van rond de 24 graden. Happy Dayz, voorheen Heart Break Cafe, heeft zijn deuren open gegooid en heeft een akkoestische duo op terras. Een paar deuren verder staat eind van de middag Hot Fuzz in De Post en ook in 't Beest staat een band geprogrammeerd. Dat belooft geen volle kroeg achterin het donkere Cafe deel van De Pompe te worden.
Het was niet lang onderhandelen met Margreet om een geschiktere plek in haar kroeg te zoeken, want ook zij voorzag de publieke interesse op deze middag in een donkere kroeg als nihil.
Maar hoe zet je vijf man een beetje aantrekkelijk neer op het podiumpje naast de entree. Na wat wikken en wegen moet Stefan er aan geloven om achteraan bij de bar te staan en wij er richting de openslaande ramen er voor. De enigste kans op publiek te bereiken is het toespelen van de terrasgangers, want die waren er met deze zomerse temperaturen ruimschoots aanwezig op de grote markt.
Geluidstechnisch is de opstelling zeker niet perfect. We staan met zijn allen richting een trechter te spelen wat gecomprimeerd door het vierkant raamgat naar buiten wordt geperst. Zo ook wordt ons zicht beperkt door hetzelfde vierkante tunnelgat.
Met de gitarist en mannelijke helft van het duo bij de buren hebben we duidelijke afspraken gemaakt kwa tijd. Zo zitten we elkaar niet in de weg en kunnen we in elkaars pauze naar de anders performance kijken, wat voor ons geen onaangenaam tijdverdrijf betrof. En zo te zien was dit wederzijds.
Onze play list was beduidend langer waardoor we na een korte 2de set en een pauze van een half uur voor ons, de laatste set lekker lang door konden spelen. Kwa enthousiasme zat er bij ons een stijle lijn in en nadat Tafkabb Bart ons aanmoedigde; "Gitaren in de raambank!!!!!", was het hek van de dam. Zowel Herman, ik en Boudewijn hebben ons kostelijk vermaakt al leunend en hangend aan en tegen het raamkozijn.
Vreemd genoeg leek het of de zangversterking alleen uit de monitor kwam en dat de zangspeakers te zacht of geen geluid produceerde. 
Naar het eind toe hangen we meer buiten dan binnen. Wanneer we tijdens Whole Lotta Love aan de drumsolo zijn beland valt de drums van Stefan stil. Enigszins verward sprint ik naar de microfoon om de voorijlende echo als 2de stem voor Herman in te zetten, omdat ik vermoed dat ik ergens iets heb gemist. Maar Herman weet me direct tot stilte maanen. In die tussentijd is Stefan vanachter zijn kit geklommen, heeft een bekken inclusief statief losgedraaid en kom hiermee naar het open raam gelopen om vervolgens een wel heel bijzondere drumsolo neer te zetten. ??? Mogelijk uit frustratie geboren aktie, omdat de saaie drumkruk wel erg eenzaam achterin staat, maar geniaal gevonden.
Ergens aan het eind geeft de drummert aan het wel genoeg vind om in de badkamer te drummen en pleit voor geen toegift. Wanneer een paar nummers later het laatste akkoord valt brult het terras om meer. Herman besluit uiteindelijk vol adrenaline dat de bal bij Stefan ligt. Uiteindelijk willen wij ook meer. Gedwongen door ons en publiek geeft onze roffelaar toe aan de laatste afsluiters van de middag/avond, met weliswaar nog een laatst verwijt richting Herman, maar een half uurtje later is iedereen dit op het terras van de frietboer alweer vergeten. Daar weten we de mannen en dame van Hot Fuzz af te wisselen voor de broodnodige calorieën en cholesterollen.
Wanneer we na de frieten terug lopen naar De Pompe staat Hot Fuzz alweer op de planken en kunnen we het niet laten, althans Stefan is waarschijnlijk doorgelopen, om even De Post binnen te lopen. De totaal lege kroeg is gevuld met een muur van gitaargeluid van Wiliam Koole op gitaar met een dijk van een geluid op Les Paul over een Blackstar amp. Mooi om nog even een paar Deep Purple klassiekers mee te pikken die vervolgens de terugweg in mijn hoofd blijven hangen. Met Jeroen achter de kit en Jennifer als frontvrouw is dit een moordcombinatie waar eigenlijk de kroeg voor vol hoort te staan.
Afijn, wij gaan nageblust terug naar de Pompe om op te breken en naar huis te gaan na een prachtige zomerdag aan het eind van September.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...