zaterdag 18 maart 2017

Company of Sinners - Drvkkery in Middelburg - 18 maart 2017

Op naar Middelburg, of Vlissingen-Noord, zoals ons gisteren duidelijk is gemaakt. Nette schoenen, vouw in de broek, gestreken overhemd, stropje en gilet. Ik zou er nog niet op een begrafenis mee gezien willen worden, maar het is de ultieme look voor 2 mannen met gitaar en een lugubere boodschap. Afgewisseld met wat luchtigere teksten op traditionele deuntjes. Wij hebben er zin in. De versterkte looks konden qua micro wel wat extra's gebruiken. De voorgestelde green bullet ging het niet halen, maar was wel een trigger. Zo had ik deze morgen bij Sjaak maar meteen een serieuze retro Shure aangeschaft, wat prima aansluit bij die van mijn kompaan.
Op naar de Drukkerij. Via het achterdeurtje worden we verwelkomd door de administrateur van het gigantische boekenwinkeltje en op ons overleden akkertje plempen we onze zooi, zelfs inclusief lamp die toch nog in m'n Peugeot paste, in het paperassen magazijntje. De parkeerkelder is betrekkelijk dichtbij en zo staan we lekker op tijd in het bistrootje. De muziekruimte zit nog nok vol en bistrobaas Henk verzekerd ons dat hij de mensen op onze plek tegen drieën weg zou bonjouren. Zowel Henk als aanwezige gasten houden woord en wij kunnen aan de slag. Het is ook in de rest van de winkel druk. Strakke tijd staan we om half 4 sound checked en wel paraat. Voor de vaart in de set en een kortere speeltijd dan gisteren, hebben we een aantal inkakkers geschrapt. Daarnaast is de routine van 2 in 1 weekend ook duidelijk merkbaar in onze uitvoering. De dames aan de tafel rechts van Koen hebben enige moeite met de verstaanbaarheid van de inleidende verhaaltjes in inheemse uitspraak, met het verzoek om ondertiteling. Maar daar kunnen we helaas weinig gehoor aangeven. Sommige dingen zijn gelukkig niet af te leren. Het weerhoudt hun in ieder geval niet om een paar scherpe foto's van ons en onze schoenen te schieten. Uit latere reacties blijkt de interesse nog groter te zijn geweest dan gedacht van mensen die het vierkante muziekdomein niet meer in konden. Zo ook wat collega's en Wicked bezoekers uit Middelburg-zuid. En de man vóór mij komt enthousiast me tips voor locaties om te spelen. Onze 2e gig hier is er wederom 1 voor herhaling. 
Bij de aftocht neem ik even snel mijn jas mee en na vullen van de gageslikker bij de parking staan we met ons bonnetje in de kelder waar we een dame met pech teleur moeten stellen omdat mijn startkabels nog steeds in m'n schuur liggen. Dit blijkt 1 van onze bezoekers uit de Wicked te zijn en met een selfy met z'n drieën hebben we haar teleurstelling af kunnen kopen. Maar dan is het zoeken maar een sleutel. Shit in m'n colbertje in het papparassen hok. En straks is onze ticket verlopen!!!! Rennen. Wederom via het achterdeurtje en als een speer terug naar de kelder. En mooi zonder opwaarderen de slagboom onderdoor.
Twee optredens in een weekend en dan zaterdag avond op de bank en nog een hele zondag over. Wat een leven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...