vrijdag 17 maart 2017

Company of Sinners - The Wicked Vlissingen - 17 maart 2017

De officiële tourproloog begint in Irish pub The Wicked aan de nieuwendijk in Vlissingen. Het jaarlijks Ierse feestje, Saint Patricks Day, met groene dwergen met hoge hoeden en een pot goud onder hun arm, kan wel wat muzikale ondersteuning gebruiken. Maar een band is qua dB's geen optie zonder vergunning. Gelukkig maken wij, zelfs versterkt, onvoldoende kabaal om een burenconflict teweeg te brengen. Het gaat dan ook eindelijk een keer lukken om bij Jo en Marcel in de pub te spelen. Rond half zeven zet Koen z'n schildersbus op de stoep in het Vlissingse en in rap tempo hebben we met onze akoestische set toch alweer de halve kroegvloer vol spullen gezet. (lijken we zelfs nog met z'n tweeën op de Rolling Stones roadshow). Ons podium is het hoekje bij binnenkomst links naast de deur. Met een paar perzen markeren we onze stek en met wat schuiven in beplanting weten we onze versterking een plek te geven. De lamp, die weer helemaal terug in gebruik is genomen, geeft nog 1 enkele lichtflits en dan is het met onze lichtshow gedaan. Gelukkig weet Marcel ons uit eigen voorraad uit de nood te helpen en de schemersfeer uit vervlogen tijd is weer actueel. Rond negen uur, afgesproken tijd zetten we Drinking Dark Whisky in en staan we wat onwennig nog, onze kortste set die avond van 8 nummers weg te spelen. Het voorstel om de green bullet voor mij als zangmicrofoon uit te proberen, laten we na wat strubbelingen vooraf, maar achterwege. Al had dit wel een bijdrage qua zicht kunnen opleveren.
De ballads blijken een remmende factor in onze set, maar op zich krijgen we ook hier een goeie respons op. Zelfs tijdens een lang en rustig nummer als Ode To Billy weet het publiek zich stil te houden en mijn kompaan zingt zijn beste versie tot dan toe.
De laatste set is veruit ons beste met de beste feedback vanuit het publiek.
Reden zelfs om een toegift te doen. Met speciaal op verzoek van de bebaarde bassist van ooit 1 van onze meest favoriete Zeeuwse band, om nog een Steeldriver nummer te spelen. De mededeling om de aanwezige havenstadters over te halen om morgen naar de Zeeuwse hoofdstad te komen voor ons tweede optreden dit weekend, werd, zoals ik had verwacht, beantwoord met de opmerking: "Vlissingen-Noord bedoel je?!"
Na een aantal Schrobbelaars als keelsmeer rij ik de bus terug tot Lewedorp en stap met een blij bakkes over in m'n trouwe Peugeot voor mijn laatste km's die avond. Redelijk verrast blijk ik nog niet eens de laatste te zijn die nacht. Op naar morgen in de Drvkkery.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...