zaterdag 15 september 2018

Company of Sinners - Visserijdag Biezelinge - 15 sept 2018

Een privé Visserijfeestje wel te verstaan. Sjaak zit 25 jaar in de vis en samen met Gaby staat het stel er goed en gelukkig voor. Meeeer dan reden voor een feest in de achtertuin van het aangename optrekje aan de rand van Biezelinge.
Het visduo is meer dan gastvrij en bij aankomst is er al een aardige club aan gasten aanwezig. We hadden eerder die middag onze versterkers en dergelijke op de hoek van een met podiumdelen verhoogde “dansvloer” geïnstalleerd, waar iedereen nu mijlenver vandaan lijkt te willen blijven. Het idee om akoestisch het publiek in te gaan is dan ook de beste optie. Zoals altijd werkt dat goed, totdat de aandacht bij een paar weg ebt en je je volume moet opkrikken om je verstaanbaar te maken tussen het geroezemoes van de menigte. En logisch, want je bent niet op een feestje om alleen wat vishapjes weg te knagen en naar 2 muzikale clowns te kijken. Kortom, na een nummertje of 3 a 4 prikken we in en staan we alleen op ons hoekje van het danspodium. Na ons eerste setje hadden we even gelegenheid om met een gevuld bord aan de bar in de keuken even bij te komen van een intensief middagje. Het toetje bestaat uit een aanzienlijk deel van de inhoud van de fudge-pot. Helemaal klaar voor set 2. De respons is minimaal, maar zonder twijfel heeft het feestduo het zichtbaar reuze naar hun zin. Dan neem je de rest voor lief en maken we er van wat er van te maken valt. Busted zet ik wel erg enthousiast in met een iets te gehaast tempo op de basdrumklopper van de cajon. Totdat halverwege m'n linkerhand blokkeert en op geen enkele wijze meer reageert op wat m'n hersens 'm probeert wijs te maken. Dood en dood eng. Koen doet een wilde poging om, al trekkend aan m'n vingers, een kramp ongedaan te maken, maar echt op een kramp lijkt het niet. Gelukkig zijn m'n vingers na een paar minuten weer bij hun positieven en kunnen we set 2 afmaken.
We blijven nog een tijdje plakken in de buurt van de zelfgemaakte kroepoek, al gaan we wel te vroeg weg voor het hoofdprogram en missen we het optreden van Albertina, die ons 's-middags enorm verraste met een aantal serieus goed gezongen jazz nummers. Hopelijk helpt de drank de mensen vanavond over de streep en op het podium en weet zijn er een gezellig feestje van te maken. Desondanks een prima feestje en reden voor herhaling. Misschien dan voor ons op een klein podiumpje ergens in de hoek naaste de bar. Een beetje dichter bij de mensen. We kijken nu al uit naar een 30 of 35 jarig jubileum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...