zaterdag 29 september 2018

Company of Sinners - Flakkee Records - Stad aan ’t Haringvliet - 29 Sept 2018

Vinyl! Dat is waar het om draait. Letterlijk en figuurlijk! Want het is recordstore day! Zo ook in Stad aan ‘t Haringvliet. Geen echte stad, zoals gedacht, maar een rustig oud dorpje op het mooie witte, bijna Zeeuwse, eiland onderaan Zuid-Holland. De plek waar vinyl specialist Jan zijn winkeltje met plattenbakken vol LP's heeft, die hij voor deze gelegenheid aan de kant heeft geschoven en heeft verruild voor een podiumpje in de nis voor het raam.
Buiten Jan en onze macht om liep ons eerdere optreden uit zijn naam tijdens een vinylbeurs in Renesse, iets minder soepel dan geplant. Het was daar verder wel oké, maar het platenpubliek, wat die middag de beurs bezocht, had blijkbaar minder behoefte om na hun bezoek de hotelbar te bezoeken waar wij ons als het entertainment voor het plakkend publiek en de platenverkopers hadden opgesteld. Evenals DJ Bertje, die die middag de zwarte 7" schijfjes afspeelde, stonden we uiteindelijk voor wat hotelgasten, Jan met vrouw en een paar van zijn bevriende standhouders te spelen. Ook geen straf, maar deze keer hadden we het toch een stuk beter voor elkaar. Het vinylzaakje werd die middag goed bezocht door vrienden, vaste klanten. en pasanten. Jan heeft zijn vaste plek in het platenspelerhoekje en vrouwlief verzorgt de hapjes en drank en voor het doorlopend bezoek hebben we een mix van al onze nummers met een heuse quiz voor de muziekfreaks onder het aloude moto van wijlen Willy Walden en zijn Aase Rasmussen, "Raad een lied of niet." (tevens de meest fantasieloze quiznaam in history). Maar voor ons draaide het die middag om de originele schrijver van het liedje en Jan zou na afloop de aanwezige met 5 goeie antwoorden belonen met 25 euro vinyl naar keuze.
De eerste sets werd er mondjesmaat een enkele goed beantwoord, maar in de laatste klinkt naast me, ongeacht welke nummer, na de laatste toon van elk nummer, "Ja, da's is een eigen nummers!." En na 5 eigen nummers is het bingo.
De winnaar en zijn wederhelft zijn echte stadters aan het Haringvliet en goeie vrienden van Koen en Eva en hebben nog genoeg vlees in de kast om een barbecue in de zonnige achtertuin voor aan te steken. Na een korte twijfel laat ik me godzijdank overhalen om mee te gaan en het laatste uur Flakkee die dag zit ik met een goed stuk vlees naast de potkachel in goed gezelschap met de zon in m’n nek en de sirene rust van het afgelegen dorp aan de barbecue.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...