zondag 9 september 2018

Company of Sinners - Opendag Hoeve “8>1000” in Borssele - 9 sept 2018

Strak ik de lak staat de monumentale hoeve, een eindje van de doorgaande weg naar Borssele, langs een zijweg welke verderop als een onverharde weg richting Ovezande loopt. Mijn kompaan is verantwoordelijk geweest voor de strakke verflaag en zodoende kind aan huis. De boeren groene raamkozijnen zijn nog maar amper droog wanneer we op een bloed hete middag hier op het terras achter het gastenverblijf de muziek mogen verzorgen voor de bezoekers van de Monumentendag. Ondanks de geringe afstand, ga ik toch eerst langs Koen, om daar over te stappen in z’n LaRo uit 1960. Het gebakje heeft, zoals het hoort, geen gordels en in de open laadbak past ons instrumentarium. Het is niet bijzonder druk wanneer we ter plaatse komen, maar we zijn dan ook vroeg. We nemen in de authentieke woonkamer van het huis de set nog even door om vervolgens een handje vol cultuursnuivers van moord en doodslag liederen te voorzien, terwijl de dames achter het kraampje naast ons hun ieseluk lekkere zelfbaksels aan de man proberen te brengen.
Storm is het niet gaan lopen die middag, maar we hebben ons prima vermaakt voor een zonnige zondagmiddag. En daar was de persoonlijke rondleiding over de bolletjes zolder van de paardenstal en het uit sloophout gemeubileerde gastenverblijf, door het kind aan huis, zeker debet aan.
Maar de terugrit was DE attractie van de dag. In plaats van linksaf naar de doorgaande weg, stuurt mijn kompaan de bejaarde Best-4-by-4-by-far, rechts het zandspoor van de onverharde dijk op. Snelheid is in zo'n open brik zonder gordels sowieso een volledig ander begrip dan een sportkar op de Duitse autobaan. En al helemaal wanneer je het gas in trapt en door de putten en kuilen bij tijd en wijlen het gevoel krijgt dat je los van de grond komt.
Ook over het asfalt recht over de binnenring van de rotondes is de Pyton een eitje wanneer door de robuuste, maar weinig functionerende sluitingen, het portier door de kracht open slaat. Kortom, een fijn dagje uit voor een stel onbedopte muzikanten. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Baldrick Brothers 2021:

Lima Beach in Goes - 4 Juli 2021 Na onze albumpresentatie in oktober vorige jaar hebben we nog 1 avond ons oefenhok bezocht waarna we voor d...